Hamsili Pilav



Sunumu çok şık bir yemek. Göründüğü kadar zahmetli değil aksine bana gayet kolay geldi. Ayrıca bu şekilde eve kızartmadaki kadar hamsi kokusu sinmiyor.
Malzemeler: 1 kg hamsi,1 adet orta boy soğan,1 çay bardağı sıvıyağ, nane, pul biber, Bir miktar mısır unu, Bir buçuk su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı doğranmış dereotu, tuz
Yapılış: Tencerede soğanımızı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer yandan pirincimizi yıkayalım ve pazının üzerine tencereye alalım ve rengi beyazlaşana kadar soteleyelim. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu, tuzu ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra maydanoz, dereotu ve baharatları ilave edelim ve pilavı demlenmeye bırakalım. Diğer yandan hamsiyi temizleyelim, yıkayalım ve süzelim. Tavamızı yağlayalım. Hamsilerin dışını mısır ununa bulayalım ve mısır unlu kısmı altta kalacak şekilde tavaya dizelim. Hamsileri dizerken üstede döndüreceğimizden yukarı doğru biraz sarkıtalım.Tavanın dibini hamsi ile döşedikten sonra pilavı hamsilerin üzerine dökelim ve üzerini düzleyelim. Kenardan taşan hamsilerle pilavı yanlardan kapatalım. Pilavın üstünü yine dışı mısır ununa bulanmış hamsiyle kaplayalım ( mısır unlu kısım üstte olacak).Pilavımızın üstünü hamsiyle tamamen kapladıktan sonra ocağa alalım. Pilavın alt kısmı kızarınca bir kapak yardımıyla pilavı ters düz edelim ve bu yüzünüde kızartalım. Pişince bir servis tabağına alalım. Afiyet olsun
Benzer Tarifler 
Izgara Levrek Fileto
Hamsi Tava

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler