Hamsili Pilav
Malzemeler: 1
kg hamsi,1 adet orta boy soğan,1 çay bardağı sıvıyağ, nane, pul biber, Bir
miktar mısır unu, Bir buçuk su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı
kaşığı karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı doğranmış dereotu,
tuz
Yapılış: Tencerede
soğanımızı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer yandan pirincimizi
yıkayalım ve pazının üzerine tencereye alalım ve rengi beyazlaşana kadar
soteleyelim. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu, tuzu ekleyelim ve suyunu çekene
kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra maydanoz, dereotu ve baharatları ilave
edelim ve pilavı demlenmeye bırakalım. Diğer yandan
hamsiyi temizleyelim, yıkayalım ve süzelim. Tavamızı yağlayalım. Hamsilerin
dışını mısır ununa bulayalım ve mısır unlu kısmı altta kalacak şekilde tavaya
dizelim. Hamsileri dizerken üstede döndüreceğimizden yukarı doğru biraz
sarkıtalım.Tavanın dibini hamsi ile döşedikten sonra pilavı
hamsilerin üzerine dökelim ve üzerini düzleyelim. Kenardan taşan hamsilerle
pilavı yanlardan kapatalım. Pilavın üstünü yine dışı mısır ununa bulanmış
hamsiyle kaplayalım ( mısır unlu kısım üstte olacak).Pilavımızın üstünü
hamsiyle tamamen kapladıktan sonra ocağa alalım. Pilavın alt kısmı kızarınca
bir kapak yardımıyla pilavı ters düz edelim ve bu yüzünüde kızartalım. Pişince
bir servis tabağına alalım. Afiyet olsun
Hamsi Tava
Benzer Tarifler
Izgara Levrek Fileto
Yorumlar
Yorum Gönder