Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

12 Ocak 2012 Perşembe

Tavuklu Krep

Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 7-8 adet mantar, 2 çorba kaşığı bezelye, karabiber, sıvı yağ
Krep Malzemeleri: 3 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1.5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz.
Yapılışı: Tavuk göğsümüzü küçük parçalar halinde doğrayalım. Tavanın içine sıvı yağı ( 2 yemek kaşığı ) koyalım ve sotelediğimiz soğan ve sarımsaklarımızı ve tavuklarımızı ekleyelim. 5-10 dakika kavurduktan sonra mantarlarımızıda ilave edip kavurmaya devam edelim. Pişince karabiberi ve tuzu ilave edelim.
Krep Yapılışı: Krep yapacağımız kaba sütümüzü , yumurtayı, yağ ve tuzu koyalım. İyice karıştıralım. Üzerine unuda ilave edip bulamaç haline getirelim. Teflon tavamızı 2 kaşık sıvı yağla yağlayalım ve  karışımdan bir kepçe büyüklüğünde karışımı akıtalım . Orta ateşte pişirelim. Bir yüzü kızarınca geniş bir spatula yardımı ile öbür yüzünü çevirip kızartalım. Pişirdiğimiz kreplere önceden hazırladığımız harçları paylaştıralım ( Ben büyük bir tavada resimdeki gibi büyük bir krep yapıp 3 taneye payşatırıyorum harcı) Kreplerimizin ucunu elimizle bastırarak kapatalım. Üzerlerine kaşar rendeleyelim ve 170 derecede 5 dakika pişirelim. Salata ile servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder