Menemen

Malzemeler:  Yarım kilo domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 orta boy kuru soğan veya 4-5  adet yeşil soğan, ince ince doğranmış 3 diş sarmısak, ince ince kıyılmış,  2 adet orta boy yumurta, 2 tane ince ince doğranmış çarliston biber, karabiber. İsteğe göre servis yaparken süslemek için 3 yemek kaşığı iri doğranmş maydanoz yaprağı,

Yapılış: Tavamıza  zeytinyağını koyun. Soğanımızı, sarımsağımızı biberimizi ekleyelim  ve orta ateşte, soğan yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.Domatesler suyunu salıp, hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında yani 15 dakika kadar pişirme işlemine devam edelim. Daha sonra yumurtalarımızı kıralım ve beyazları pişene kadar yani yaklaşık 1-2 dakika pişirelim. İsteğe göre üzerine maydanoz serpiştirip, servis yapalım ( Rengini kızartmak için içine 1-2 yemek kaşığı domates salçası ekleyebiliriz)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık