Fırında Tavuk But


Malzemeler: 1 kilogram tavuk but, 2 yemek kaşığı tereyağı , 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak,  1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 su bardağı yoğurt. 

Yapılış:  Yoğurt,  erimiş tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,  kimyon ,karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta iyice karıştıralım. Tavuklarımızı çok az suda 15 dakika kadar haşlayıp suyunu süzelim ( Suyunu atmayalım). Butlarımızı bu karışımın içine koyalım ve 15 dakika bekletelim. Daha sonra fırın tepsimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayalım ve  karışımda  beklettiğimiz butları dizelim. Üzerine ayırdığımız haşlama suyundan yarım çay bardağı kadarını gezdirelim. Fırında düşük ısıda ( 140-150 derece) 40 dakika pişirelim. Yanında salata veya aperatifle servis yapalım . O gün bizim evde erişte vardı , onunla servis yaptık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık