Fırında Tavuk But
Malzemeler: 1 kilogram
tavuk but, 2 yemek kaşığı tereyağı , 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş
sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 su bardağı
yoğurt.
Yapılış:
Yoğurt, erimiş tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon
,karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta iyice karıştıralım.
Tavuklarımızı çok az suda 15 dakika kadar haşlayıp suyunu süzelim ( Suyunu
atmayalım). Butlarımızı bu karışımın içine koyalım ve 15 dakika bekletelim.
Daha sonra fırın tepsimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayalım ve
karışımda beklettiğimiz butları dizelim. Üzerine ayırdığımız haşlama
suyundan yarım çay bardağı kadarını gezdirelim. Fırında düşük ısıda (
140-150 derece) 40 dakika pişirelim. Yanında salata veya aperatifle servis
yapalım . O gün bizim evde erişte vardı , onunla servis yaptık.
Yorumlar
Yorum Gönder