Fındıklı Toplar

Malzemeler: 1 paket ufalanmış kakaolu petibör bisküvi, 1/2 su bardağı ince kıyılmış fındık, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 125 gr erimiş tereyğ, yarım su bardağı süt, üzerine pudra şekeri.

Yapılış: Bisküvilerimizi iyice ufalayalım ve derin bir kaseye koyalım. Üzerine koyacağımız pudra şekeri haricindeki tüm malzemelerimizi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Karışımdan ceviz büyüklüğündne parçalar alalım ve yuvarlayalım. Toplarımızın üzerine pudra şekeri veya hindistancevizi serpelim. Buzdolabında 1 saat bekletelim ve servis yapalım. ( Benimkiler 1 gece dışarda bekledi, bu arada pudra şekerini emmişler:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık