İç Baklalı Enginar
Malzemeler: 5 Adet enginar, 500 kg iç bakla, 1/2 su bardağı zeytin yağı, 2 adet orta boy kurusoğan, Yarım demet dereotu, 2 Adet limon, 1 kesme şeker, tuz.
Yapılışı: Enginarlarımızı temizleyerek soyalım, sapını,yapraklarını ve içlerini çıkartalım.Kararmamaları için limonlu tuzlu suya koyalım ve biraz bekletelim.Yemeği pişireceğimiz tenceremize soğanlarımızı ince ince kıyalım ve yağda biraz kavuralım. Baklalarımızıda ilave edip 5 dakika daha kavuralım. Enginarlarımızıda tencerimize dizelim. Tuz ve şekeri ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ( bakla ve enginar aynı anda pişiyor). Yemek soğuduktan sonra enginarlarımızı servis tabağına dizelim. Çukur yerlerine bakla soğan karışımımızdan dolduralım.Üzerine kıyılmış dere otu serpelim ve servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder