İç Baklalı Enginar

Malzemeler: 5 Adet enginar, 500 kg iç bakla, 1/2 su bardağı zeytin yağı, 2 adet orta boy kurusoğan, Yarım demet dereotu, 2 Adet limon, 1 kesme şeker, tuz.

Yapılışı: Enginarlarımızı temizleyerek soyalım, sapını,yapraklarını ve içlerini çıkartalım.Kararmamaları için limonlu tuzlu suya koyalım ve biraz bekletelim.Yemeği pişireceğimiz tenceremize soğanlarımızı ince ince kıyalım ve yağda biraz kavuralım. Baklalarımızıda ilave edip  5 dakika daha kavuralım. Enginarlarımızıda tencerimize dizelim. Tuz ve şekeri ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ( bakla ve enginar aynı anda pişiyor). Yemek soğuduktan sonra enginarlarımızı servis tabağına dizelim. Çukur yerlerine bakla soğan karışımımızdan dolduralım.Üzerine kıyılmış dere otu serpelim ve servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler