Kepekli Kek

Malzemeler: 3 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı günlük süt 1 paket vanilya, 1 su bardağı rendelenmiş havuc, 3 su bardağı kepekli un, 2 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket şekerli vanillin, 1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin.

Yapılışı: Yumurta ve şekerimizi derin bir kapta iyice çırpalım. şekerimizi, sütümüzü ve sıvı yağımızı ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Karışıma unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi ve rendelenmiş havucumuzu ekleyip iyice karıştıralım. Kalıbımızı 1 kaşık tereyağımızla yağlayalım ve bir iki kaşık un serpelim sonrada karışımımızı kalıbımıza boşaltalım. Önceden 10 dakika ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler