Karışık Turşu

Bizim evde tursu kurmak resmen bir seromonidir. Annem bayilir. Tum yil 5 kiloluk yag bidonlari biriktirilir, yaz sebzeleri cikar cikmaz onlar tursu ile doldurulur. Bunlardan en az 5 bidonuda akrabalara hediye edilir

Malzemeler: 1 adet orta boy beyaz lahana, 1 kg körpe salatalık, 3 adet körpe havuç, 4 diş sarimsak, Kaya tuzu, kaynamış soğumuş su, limon,1 bardak sirke, 1 avuç nohut, 1 yemek kaşığı hardal tohumu, 1 limon.
Yapilisi: Tüm sebzelerimizi iyice yıkayalım. Lahanamızı yaprak yaprak ayıralım ve orta büyüklükte doğrayalım. Kavanozun dibine önce nohutları yerleştirelim. Üzerine de doğradığımız lahanaları, doğradığımız salatalıklarımızı ve havuçlarımızı yerleştirelim. Aralarina soyduğumuz sarimsaklarida koyalım. En üstüde 1 limonu dilimleyerek koyalım.Sirkemizi ve tuzlu suyumuzuda ilave ederek kavanozun kapagi kapatalım.Serin bir yerde 10-15 gün bekletelim. (Tuzlu su ölçüsü; 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi tuz.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık