Sulu Köfte-Topalak


Bu köfte Konyada çok meşhur, hatta düğün yemeklerinden birisi. Yoğun ve çalışan bayanlar boş zamanda köfteleri hazırlayıp buzluğa atar, yemek yapılacağı zaman sadece sosla pişirmesini yaparlar. Hem doyurucu hem çok lezzetli.
Malzemeler:
1/2 kg  kıyma, 1 yumurta, 1 orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak 1 su bardağı ince bulgur, 1 yemek kaşığı salça, nane, 1 yemek kaşığı sıvı yağ. 1 su bardağı haşlanmış nohut.
Sos İçin: 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, pulbiber, su
Yapılışı:
Kıymayı kabımıza alalım. İçine bulgurumuzu , yumurtamızı, salçamızı ,  naneyi ilave edelim.Diğer yandan, soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ve tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavuralım ve diğer kıymalı karışımın içine ilave edelim ve iyice yoğuralım. Köfteleri elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın.
Bütün hepsini bu şekilde hazırlayarak karışımı bitirelim. Sosu için tencereye sos malzemelerinin tamamını koyalım ve suyumuzuda ekleyelim. Bu sosun içine köfteleri ve nohutumuzuda ekleyerek 15 dakika kaynatalım. Afiyet olsun



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler