Havuç Dilim Baklava-Hazrı Yufkadan

Malzemeler

Yarım kilo baklavalık yufka, 200 gr tereyağı, Yarım cay bardağı sıvıyağ yağı, 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı yada ceviz


Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, Çeyrek limon

Şerbetin Hazırlanışı
Suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve şekerler eriyene kadar kaynatın. Kaynayınca içine 1 dilim limon atın. Koyulaşınca ocaktan alalım.

Yapılış
Öncelikle tereyağı ve sıvıyağını tavada eritelim Baklavayı pişireceğimiz yuvarlak tepsiyi yağlayalım. Yufkayı paketten çıkartalım, hepsini tepsi boyutunda keselim ve beklemeye alalım . Önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan bir tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsiye yerleştirelim Yufkaların arasına fırça yardımıyla yağ serpiştirelim ( yufkaların yarısını bu şekilde tepsiye yerleştirelim) Yarısının en üstündeki yufkanın üzerine bir bardak Antep fıstığı yayalım. Kalan yuvarlak yufkalarımızı da aynı şekilde yani aralarını yağlayarak tepsimize yerleştirelim tepsimize aralarını yağlayarak tepsimizi bitiriyoruz. Kalan yağıda en üste yayalım. Baklavanın kenarlarını bir bıçak yardımıyla içe doğru itebiliriz. Daha sonra baklavayı e önce ikiye kesiyoruz sonra dört parçaya sonra sekiz parçaya sonra 16 parçaya dilimliyoruz, kalan tereyağı üzerine döküp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Daha sonra baklavayı fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım. Baklava soğuyunca ılık şerbeti dökelim
Şerbeti icin su ve şekeri ile bir dilim limonu tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 17-20 dakika orta ateşte kaynasın. Kenara alın baklava piştikten sonra dökeceğiz. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler