Baharatlı Peynir Topları

Davet sofralarınız için etkileyici bir garnitür. 


Malzemeler ; 150 gr labne peyniri veya süzme peynir ,1 su bardağı ezine peyniri ve çeşitli baharatlar ( zerdeçal, mavi haşhaş, keten tohumu, kuru tarhun otu , kuru veya çok ince kıyılmış yaş nane, kekik, tatlı toz biber, rende maydonoz, pancar turşusu rendesi vb ) , yarım çay bardağı zeytinyağı , 1 kahve kaşığı tuz

Peyniri iyice karıştiralım, sulanma olursa suyunu süzelim. Peynir karışımını minik toplar halinde parmak uçlarımda yuvarlayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı döktüğüm küçük tabakta elimizi ıslatarak şekil verelim ve saha sonra istediğiniz baharata bulayalım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler