Profiterol


Çocuklar Hindistancevizi ile süslenmiş haline bayılıyor. Ramazanda iftar sonuna layık bir tatlı.


Hamur- Bisküvi Malzemeleri; 1 su bardağı su, 1 su bardağı un , 1/2 paket margarin veya tereyağı, 1 fiske tuz, 4 yumurta , 1tatlı kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu

Yapılış; Su ve eritilmiş yağı karıştıralım. 4 yumurtayı teker teker hamura yedirelim diğer malzemeleri de ekleyelim. Yapışkan kıvamlı bir hamur olacak. Tatlı kaşığı ile tepsiye koyalım. 170 derece ısınmış fırında 35 dakika kadar pişirelim, pişerken kesinlikle kapağı açmayın. Piştikten sonra fırının içinde soğusun.

Krema; 3 su bardağı süt, 6 kaşık un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı tereyağı

Vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyelim. Krema şeklinde pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı ekleyelim ve iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım .Pişen bisküvilerin orta yanını bıçakla yarım keselim .Kremayı yeniden çırpalım ve varsa krema pompasına dolduralım yoksa ben kaşıkla koyuyorum. Bisküvilerin içine kremayı sıkalım. Doldurma işi bitince bitince üzerine çikolatalı sos döküp servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler