Mucize Bitkiler; Karabaş Otu ( Kafa Süpürgesi ) ve Ardıç Yağı

İbni Sina, Sufi Tıbbı Alimlerinin ve Merhum Medineli Osman Akfırat gibi alimlerin çok önem verdiği Karabaş Otu bir mucize 
Günde 3 su bardağı içilmesi halinde kılcal damarları açacağı ve damar tıkanıklarını giderdiği ve içinde bağımlılık yapan hiçbir maddenin bulunmadığı yazılıdır. Bu otun, ayrıca beyin tümörlerini yok etmede de etkili olduğu tespit edilmişdir.
  • Karabaş otunun ismini İbni Sina tıpta kafa süpürgesi olarak koymuş. Sebebi ise, Birçok baş ağrısına sebep olan beyindeki tıkalı kılcal damarları açarak ağrıyı kesip rahatlattığı için bu ismi vermiş dedi. Diyen Ali ihsan abi 1984 de mahkemede söylüyor.
  • Karabaş otunun yapraklarını kurutup pipoya koydurur, sigara içmek isteyenlere içirir, " Bunun dumanıyla da tedavi olunur " derdi. Meğer o sigaraya nefret kazandırırmış.
  • Karabaş otundan, günde 3 su bardağı içildiği takdirde kılcal damarları bile açıcı özelliğinden ve vücüttaki ifrazatı temizlediğini ifade eder.
Kafa Otu Reçeli veya Balı
Baş ağrısını geçirdiğini, vücuda zindelik verdiğini gördük.. Günde bir çay kaşığı alınır.
Karabaş balından "bir çay kaşığı" alan felçli delikanlı bir saat sonra yürümeye başladı.
Ardıç
Hadisde: Ardıcın üç-beş tohumunu yanında taşıyan, insanların muhabbetini celb eder diye bir ifade geçiyor. Yani vücüttaki müzahrefat maddeleri temizliyor der.

Ardıcın antiseptik özelliği vardır.

Ardıcın kan temizleyici,iltihap sökücü özelliğinden bahseder.

Ardıç Yağı "Ardıç yağını aldın zaman hastalıklı bölgeye gider, orayı sarar, imha eder, vücut makinası doğru çalışmaya başladı mı çocuğu olmuyorsa çocuğu olur, başka bir hastalığı varsa o düzelir" dedi. Ardıç bunu yapar dedi.
Kekik Yağı Damar açıcı özelliğiyle bilinen kekik yağı.
migren,sinüzit, baş ağrısına iyi geldiğini anlatır. Kekik yağı, mideyi yeniler ve ülser rahatsızlığını geçirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler