Ekşili Köfte

Hem doyurucu hem çok lezzetli bir yemek ...tarifi hurriyet gazetesinden ...Tarif çok iyi tuttu.
Malzemeler; 350 gram kıyma,Çeyrek su bardağı pirinç,1 adet kuru soğan,1 adet yumurta, Tuz, Karabiberi, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet havuç,1 adet kereviz,2 adet patates,7 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için: 1 adet yumurta,1 limonun suyu
Yapımı; Pirinçleri 5-10 dakika kadar sıcak suda bekletip yumuşatalım ve süzüp soğumasını bekleyelim.Bir yandan soğanı rendeleyelim. Soğuyan pirinçleri soğan, kıyma, tuz, karabiber ve yumurtayla birlikte güzelce yoğuralım. Unu geniş bir tepsiye her yerini örtecek şekilde yayın.
Kıymalı harçtan fındıktan büyük cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayalım ve tepsiye koyalım. Bütün malzemeyi toplar haline getirdikten sonra tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayalım. Havuçları, patatesleri ve kerevizleri küp küp doğrayıp ayrı kaselere koyarak kenara alalım. Tencereye zeytinyağını alalım ve ısıtmaya başlayalım. Yağ ısınınca havuçları tencereye alıp 1 dakika kavuralım. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamasını bekleyelim. Su kaynayınca köfte, patates ve kerevizleri de tencereye ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte 20 dakika pişirin. Patatesler ve havuçlar yumuşayınca altını kapatıp ılınması için bekleyin. Terbiyesi için limon suyu ve yumurtayı çırpalım. İçine ılınan köfteli sudan ekleyip ısınmasını sağlayalım, Aksi takdirde tencereye koyduğunuzda yumurta kesilebilir. Tüm malzemeyi karıştırıp sıcak servis edelim.
Birkaç kepçe daha suyu aynı şekilde ekleyerek karışımın ılınmasını sağlayalım. Ardından yumurtalı karışımı köftelerin üzerine dökelim ve kıyılmış maydonozuda ilave edelim. Yemeğimizi sıcak servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler