Hamsi Buğulama


Malzemeler; 1 kg ayıklanmış hamsi, 3 kuru soğan,1 limon, 1/2 çay bardağı zeytinyağı,tuz, yarım demet maydanoz,2 diş sarımsak,tuz,karabiber

Yapılış; 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlar ve sarımsak kavrulur. tuz karabiber eklenip ateşten alınır. Bu karışımın bir kısmı yapışmaz tava veya tencerenin dibine döşenir. üzerine hamsiler dizilir. Hamsilerin üzerine tekrar karışım dökülür ve hamsilerin kalanı dizilir.Bir tutam tuz eklenir, kalan zeytinyağıda eklenir .Ocakta kısık orta ateşte 20 dakika pişirilir. 
Servis yaparken üzeri dilim limon ve kıyılmış maydonozla süslenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler