Mercimekli Börek


Malzemeler: 5 yufka
İç harcı: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy soğan, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kimyon, pul biber, tuz
Sos için: 1 cay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı, Yarım cay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimeği biraz diri kalacak şekilde haşlayalım. Soğanlarımızı incecik doğrayalım ve bir tavada sıvıyağla kavuralım. Daha sonra mercimeğimizi de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Ocaktan alınca baharatları ekleyelim. Sos için tüm sos malzemelerini bir kâsede kaşıkla iyice karıştıralım. Yufkalarımızın birini duz bir zemine alalım ve yufkayı 8 üçgene bölelim. Üçgenimizin birini alalım ve üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve yoğurt karışımından surelim ve geniş tarafına harçtan koyarak silindir seklinde veya sigara böreği gibi saralım. Ayni işlemi yufkalar bitinceye kadar yapalım. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim. Böreklerimizi hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler