İrmikli Toplar

Malzemeler: 3 su bardağı süt, 7 yemek kaşığı irmik, 7 yemek kaşığı toz şeker, 1 poşet krem şanti ( evde yoktu bende salep koydum buda çok güzel tat verdi, hatta karışımın bir kısmına da neskafe ekledim onun tadı da çok güzel oldu), üzeri için hindistan cevizi 
Hazırlanması: Derin bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyalım ve koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. İnmeye yakın krem şanti veya salep i ekleyelim. Daha sonra ocaktan alalım ve soğutalım. Pişince ara sıra karıştırarak soğutun. 1 kâseye soğuk su koyalım. Ellerimizi suyla ıslatalım ve muhallebimizden istediğimiz büyüklükte parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayarak toplar yapalım.Toplarımızı Hindistan cevizine bulayalım. Toplarımızı servis tabağına yerleştirelim evde varsa üzerlerine fındık koyabiliriz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık