Döğme-Yoğurt Çorbasi



Malzemeler: 3 su bardağı yoğurt, 1 kâse döğme ( önceden haşlanmış) , 1 yumurta, sıvı yağ, nane, su, tuz, 1 yemek kasığı un, 2 yemek kasığı sıvı yağ, 1 dis sarımsak

Yapılış: Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kâsede iyice çırpalım. Daha sonra 2 su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ezilmiş sarımsak ve döğmeyi de ekleyelim ve iyice karıştıralım ve çorbamızı hararetli ateşteki ocağa alalım. Çorbamızı kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirdikten sonra nane ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz üzerine pul biber-nane karışımını sıvı yağda kavurarak sos yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler