Döğme-Yoğurt Çorbasi
Malzemeler: 3 su bardağı yoğurt, 1 kâse döğme ( önceden haşlanmış) , 1 yumurta, sıvı yağ, nane, su, tuz, 1 yemek kasığı un, 2 yemek kasığı sıvı yağ, 1 dis sarımsak
Yapılış: Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kâsede iyice çırpalım. Daha sonra 2 su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ezilmiş sarımsak ve döğmeyi de ekleyelim ve iyice karıştıralım ve çorbamızı hararetli ateşteki ocağa alalım. Çorbamızı kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirdikten sonra nane ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz üzerine pul biber-nane karışımını sıvı yağda kavurarak sos yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder