Elmalı-Cevizli Kek

Malzemeler: 3 yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 150 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 adet elma rendesi, 1 tatlı kaşık tarçın, 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi

Hazırlanış: Yumurtaları ve şekeri bir kâsede iyice çırpalım. Tereyağını eritelim ve ilave edelim. Daha sonra un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hepsini birlikte iyice çırpalım. En sonunda rendelenmiş elma ile cevizler ide ilave edelim ve iyice karıştıralım. Karışımımızı yağladığımız kek kalıbına döküp 180 C 'de 40-45 dk. Pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler