Kolay Su Böreği
Malzemeler
6 adet yufka, 4 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 su
bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı su
İç Malzeme
300gr beyaz peynir veya kıymalı harç ( soğanla
kavrulmuş kıyma, maydanoz ve baharat karışımı) , 1 demet doğranmış maydanoz
Hazırlanması
Öncelikle derin bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ ve
suyu iyice karıştıralım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve yufkamızın
birini serelim. Taşan kenarları koparabilirsiniz. Diğer bir yufkayı rulo
halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü
karışıma batıralım ve yan yana tepsiye dizelim. Diğer bir yufka ile daha aynı
işlemi tekrar edin. İç malzemesini yayalım. Diğer 2 yufkayı yine parça parça
kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.
Kalan son yufkayı da en üste
kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180C
fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
Kaynak: Sofra Dergisi
Yorumlar
Yorum Gönder