Kolay Su Böreği


Malzemeler
6 adet yufka, 4 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı su
İç Malzeme
300gr beyaz peynir veya kıymalı harç ( soğanla kavrulmuş kıyma, maydanoz ve baharat karışımı) , 1 demet doğranmış maydanoz
Hazırlanması
Öncelikle derin bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştıralım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve yufkamızın birini serelim. Taşan kenarları koparabilirsiniz. Diğer bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batıralım ve yan yana tepsiye dizelim. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini yayalım. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.
Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler