Tavuk Sote
Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti, 2 orta
boy kuru soğan, 1 adet domates, 2-3 diş sarımsak, 3 ince yeşil biber,2 çorba
kaşığı sıvıyağ, tuz, damak tadına göre baharat ( ben kuru tarhun koydum süper
oldu), sıcak su
Yapılış: Öncelikle soğanlarımızı ve sarımsağı
incecik doğrayalım. Yeşil biberlerimizi de doğrayalım. Tavamıza sıvı yağı koyalım
soğan, sarımsak, tavuk, doğranmış domates ve sivribiberi ekleyerek 10 dakika
kadar kavuralım. Tuz ve istediğimiz baharatları ekleyelim. Sıcak suyumuzu
ekleyip kapağı kapatalım ve tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak
olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder