Kadayıflı Sarma Baklava
Hem göze hem mideye hitap eden hem de hazırlaması kolay
bir tatlı.
Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka, 300
gr çiğ kadayıf, dövülmüş ceviz yoksa dövülmüş fındıkta çok güzel oluyor
Üzeri için Malzemeler : 125 gr eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı
sıvı yağ.
Şerbet için: 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı
su, yarım limon suyu, 1 paket vanilya
Derin bir tencereye 5 su bardağı su ve 5
su bardağı toz şekeri koyalım ve kaynatalım, kaynamaya başlayınca limonumuzu
ilave edelim ve yarım saat kadar kaynatalım. En son vanilyayı ilave edelim ve şerbeti
ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Kadayıfımızı iyice didikleyelim. İki tane
yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın üzerine göz kararı kadayıf
yerleştirelim, ve kadayıfın üzerine ceviz serpelim daha sonra yufkalarımızın yırtılmamasına
dikkat ederek ne çok sıkı nede gevsek olacak şekilde saralım. Sonrasında iki
parmak eninde keselim ( resimdeki gibi) ve hafifçe yağladığımız tepsimize
dilimleri yerleştirelim.
Tatlımızın sarma işlemi bitince erittiğimiz
tereyağı sıvı yağ karışımını tatlılarımızın üzerine paylaştıralim.180C fırında
altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız tatlımızı soğuyana
kadar bekletelim daha sonra üzerine oda sıcaklığında olan şerbetimizi aşama
aşama tatlımıza dökelim. ( Tatlı soğuk, şerbet ılık olacak)
Yorumlar
Yorum Gönder