Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler:2 Yumurta, 250 gr. Oda sıcaklığında margarin veya
tereyağı, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, bir paket kabartma tozu, 1
çay bardağı hindistancevizi
Uzeri için:1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarından ayıralım.
Yumurta sarılarını, margarini ve pudra şekerini mikserle krem kıvamına gelene
kadar çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu ve iç malzemedeki
hindistancevizimizi ekleyip yoğuralım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparıp yuvarlayalım. Toplarımızı önce yumurta akına ve sonrada
hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve 180 derece
fırında 20 dk. pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder