Hindistan Cevizli Kurabiye


Malzemeler:2 Yumurta, 250 gr. Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, bir paket kabartma tozu, 1 çay bardağı hindistancevizi

Uzeri için:1 çay bardağı hindistancevizi

Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarından ayıralım. Yumurta sarılarını, margarini ve pudra şekerini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu ve iç malzemedeki hindistancevizimizi ekleyip yoğuralım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Toplarımızı önce yumurta akına ve sonrada hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve 180 derece fırında 20 dk. pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler