Pratik Koko Pasta
Bu pastayı ilk
kez bir arkadaşımın cay davetinde yemiştim. Tadı çok güzel, görünüşü çok havali
bir pasta. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler: 1 hazır kekin tek
katı, 1 yumurta, 1 çay bardağı şeker,1 çay bardağı süt, 1 çay
bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı çekilmiş ceviz, 2 çay bardağı Hindistan
cevizi
Yapılış: Öncelikle
kekimizin tek katını hafifçe yağladığımız tepsimize koyalım. Üzerini sütümüzle ıslatalım.
Bir kasede yumurta ve şekeri iyice ( beyazlasana kadar) çırpalım. Daha sonra içine
yağımızı, cevizimizi, Hindistan cevizimizi ilave ederek iyice karıştıralım. Karışımımızı
tepsimizdeki kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım ve önceden ısıttığımız 170
derece fırında 15 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra iyice soğuttuktan
sonra servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder