Pratik Koko Pasta



Bu pastayı ilk kez bir arkadaşımın cay davetinde yemiştim. Tadı çok güzel, görünüşü çok havali bir pasta. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim. 
Malzemeler: 1 hazır kekin tek katı, 1 yumurta, 1 çay bardağı şeker,1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı çekilmiş ceviz, 2 çay bardağı Hindistan cevizi

Yapılış: Öncelikle kekimizin tek katını hafifçe yağladığımız tepsimize koyalım. Üzerini sütümüzle ıslatalım. Bir kasede yumurta ve şekeri iyice ( beyazlasana kadar) çırpalım. Daha sonra içine yağımızı, cevizimizi, Hindistan cevizimizi ilave ederek iyice karıştıralım. Karışımımızı tepsimizdeki kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında 15 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra iyice soğuttuktan sonra servis yapabiliriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler