Peynirli Poğaça
Üniversitedeyken sabah kahvaltımın
vazgeçilmeziydi peynirli poğaça. Birde Sarıyer börekçisinde çayla yenilenin
tadına doyum olmuyor. Hareketliliğinde verdiği özgürlükle, kilo alma korkusu
olmadan sabah hemen bir poğaça cay ikilisine giderdik. Şimdide ayda bir kaç
defa yanında early grey çayla peynirli poğaça muhteşem oluyor.
Malzemeler: 1/2 cay bardağı sıvı yağ, 125 gr margarin,
3,5 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 cay kaşığı mahlep
İç Harç Malzemeleri: 250 gram beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz,
Üzerine: 1 yumurta sarisi ve çörekotu
Yapılış: Peynirimizi derin bir kapta iyice ezelim. Üzerine
kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Hamur
için olan malzemelerden un hariç olan tüm malzemeleri derin bir kaseye koyalım
ve iyice karıştıralım. Daha sonrada unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp,
unlanmış düz bir zemin üzerinde yuvarlayalım ve çay tabağı büyüklüğünde açıp,
içlerine 1 çorba kaşığı harç yerleştirerek ortadan ikiye kapatalım veya
isterseniz rulo gibi isterseniz yuvarlak kapatabilirsiniz (resimde olduğu
gibi). Kenarlarını iyice bastıralım açılmasın, üzerlerine yumurta sarisi
sürelim. Çörekotunuda serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri
kızarana dek pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder