Maden Sulu Peynirli Börek
Malzemeler: 5 adet yufka, 1 küçük margarin, 3 adet
yumurta, 1,5 sise maden suyu, 250 gr. beyaz peynir, Maydanoz, dereotu, üzeri için
çörekotu veya susam
Yapılışı: Geniş bir kaba yumurtamızı, erittiğimiz yağımızı
koyup karıştıralım. Daha sonra 1,5 sise maden suyunuda ekleyelim. Diğer yandan
peynirli içimizi hazırlayalım: Maydanozumuzu incecik kıyalım ve peynirimizle harmanlayalım.
Fırın tepsimizi çok az yağla yağlayalım. Tepsimize yufkamızın birini
kenarlardan sarkacak şekilde yayalım. Diğer yufkaları ikiye keselim. Yarım
yufka karışıma batırıp tepsiye yayalım. Aralara peynirli içten koyalım. Diğer yufkalarıda
harca batırıp tepsiye serelim. En üstünede harçtan sürdükten sonra çörekotu
serpelim.170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcakken keserek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder