Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

20 Kasım 2013 Çarşamba

Hamsili Pilav



Sunumu çok şık bir yemek. Göründüğü kadar zahmetli değil aksine bana gayet kolay geldi. Ayrıca bu şekilde eve kızartmadaki kadar hamsi kokusu sinmiyor.
Malzemeler: 1 kg hamsi,1 adet orta boy soğan,1 çay bardağı sıvıyağ, nane, pul biber, Bir miktar mısır unu, Bir buçuk su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı doğranmış dereotu, tuz
Yapılış: Tencerede soğanımızı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer yandan pirincimizi yıkayalım ve pazının üzerine tencereye alalım ve rengi beyazlaşana kadar soteleyelim. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu, tuzu ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra maydanoz, dereotu ve baharatları ilave edelim ve pilavı demlenmeye bırakalım. Diğer yandan hamsiyi temizleyelim, yıkayalım ve süzelim. Tavamızı yağlayalım. Hamsilerin dışını mısır ununa bulayalım ve mısır unlu kısmı altta kalacak şekilde tavaya dizelim. Hamsileri dizerken üstede döndüreceğimizden yukarı doğru biraz sarkıtalım.Tavanın dibini hamsi ile döşedikten sonra pilavı hamsilerin üzerine dökelim ve üzerini düzleyelim. Kenardan taşan hamsilerle pilavı yanlardan kapatalım. Pilavın üstünü yine dışı mısır ununa bulanmış hamsiyle kaplayalım ( mısır unlu kısım üstte olacak).Pilavımızın üstünü hamsiyle tamamen kapladıktan sonra ocağa alalım. Pilavın alt kısmı kızarınca bir kapak yardımıyla pilavı ters düz edelim ve bu yüzünüde kızartalım. Pişince bir servis tabağına alalım. Afiyet olsun
Benzer Tarifler 
Izgara Levrek Fileto
Hamsi Tava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder