Paskalya Çöreği

Süper bir hamurişi. Minik yeğenim bile bayılarak yiyor. İçindeki mahlep cezbedici. İlk paskalya çreğimi oktay ustanın tarifiyle yaptım. Süper tutunca aynen devam ettim.

Malzemeler: 1 su bardağı süt, 1 paket yaş maya, 1 su bardağı file fındık, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz,3 yumurta, 1 yemek kaşığı toz mahlep, un.


Hazırlanış: Genişçe bir kaba sıvıyağımızı,sütümüzü koyalım. Mayamızı ılık su ile eritelim ve iyice karıştırarak ekleyelim. 2 yumurtamızı ayrı bir kapta iyice çırpalım ve onuda ekleyelim. Yine şekerimizi, tuzu ve mahlebimizi  ekleyelim ve  yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayalım. Hamurumuzu  15 dakika mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyamızı hazırlayalım. Fırın tepsimizi 1 yemek kaşığı yağla yağlayalım veya yağlı kağıt serelim. Paskalyamızı fırın tepsisine alalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim ve fındığımızı serpiştirelim. Paskalyamız pişirmeye başlamadan tepside yarım saat bekleyip iyice mayalansın ve kabarsın. Daha sonra 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler