Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

4 Mart 2012 Pazar

Menemen

Malzemeler:  Yarım kilo domates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 orta boy kuru soğan veya 4-5  adet yeşil soğan, ince ince doğranmış 3 diş sarmısak, ince ince kıyılmış,  2 adet orta boy yumurta, 2 tane ince ince doğranmış çarliston biber, karabiber. İsteğe göre servis yaparken süslemek için 3 yemek kaşığı iri doğranmş maydanoz yaprağı,
Yapılış:
Tavamıza  zeytinyağını koyun. Soğanımızı, sarımsağımızı biberimizi ekleyelim  ve orta ateşte, soğan yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.Domatesler suyunu salıp, hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında yani 15 dakika kadar pişirme işlemine devam edelim. Daha sonra yumurtalarımızı kıralım ve beyazları pişene kadar yani yaklaşık 1-2 dakika pişirelim. İsteğe göre üzerine maydanoz serpiştirip, servis yapalım ( Rengini kızartmak için içine 1-2 yemek kaşığı domates salçası ekleyebiliriz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder