Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

15 Mart 2012 Perşembe

Kıymalı Kare Börek

Malzemeler: 300 gr kıyma ,5 adet yufka, 2 adet yumurta beyazı , 1 kase yoğurt 4 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kimyon,1 tutam tuz, 2 orta boy soğan, 2 diş sarımsak
Yapılış
Soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım ve tavada 2 yemek kaşığı  sıvı yağla kavuralım. Daha sonra kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim en sonda yumurta beyazlarını ekleyelim ( kıymanın börek içinde dağılmasını engeller). Tavayı ateşten aldıktan sonrada kimyonumuzu ve ince ince kıydığımız maydonozumuzu ekleyelim ve iyice karıştıralım. Diğer yandan yoğurtumuzu kalan sıvı yağla ve sütle karıştıralım. Yufkanın birini düz bir zemine serelim ve yoğurtlu karışımdan 2 kaşık dökelim ve fırçayla yayalım. Yufkanın bir ucunu ortayı biraz geçecek şekilde katlayalım, diğer ucu da onun üzerine katlayalım. Sağ ve sol yanlardaki kenarlarıda aynı şekilde üzerine katlayalım ve kare elde edelim.Elde ettiğimiz kareyi, bıçakla + şeklinde çizerek 4 eşit parçaya ayıralım. Her parçaya kıyma karışımızdan koyalım. Her bir kareyi bohça şeklinde katlayalım. Karemizin önüne bıçakla artı şeklinde çizelim, görüntüsü çok güzel oluyor ( resimdeki gibi).  Üzerine yine çok hafif  yoğurtlu harçtan sürelim ve ve en fazla 2 kaşık yağla yağlanmış tepsiye dizelim. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.  Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder