Kuru Börek


Hamur için:
1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, yumuşak bir kıvam elde edene kadar un, hamuru açmak için nişasta, 250 gr tereyağı

İç Malzeme; Ben soğanla kavrulmuş ıspanak koydum. İsterseniz kıyma, peynir veya patates koyabilirsiniz

Yapılış
İç harcı için sıpanağı iyice yıkayalım, suyunu sıktırdıktan sonra sote şeklinde doğradığımız soğanla ve 1 çay kaşığı şekerle birlikte kavuralım.
Hamur malzemelerinden yağ, su, tuz ve sütü bir kasede iyice çırpalım. Unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım. Bu hamuru 20 bezeye ayıralım ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serperek 10 tanesini üst üste koyalım ve iki grup yapalım. İki grubu açabildiğimiz kadar açalım ve yufkaları ikiye bölelim.
Harcı yufkanın kenar kısımlarına koyarak rulo şeklinde saralım. Yufkaların arasına yağ sürelim. Uç kısımlarını yumurta akı ile yapıştıralım. Ruloları 4 eşit parçaya kesip tepsiye dizelim. Üzerlerine tereyağı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Yağ fazla gelir diye endişelenmeyin hepsini sürün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler