Erişte



Malzemeler 

2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 6 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz, Hamurun kıvamı sert bir hamur oluncaya kadar un ekleyelim
Yapılış
Un haricindeki malzemeleri bir kaseye alıp karıştıralım. Sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yavaşça unu ilave edelim.Hamuru 6 adet bezeye ayıralım. 
Bezeleri isterseniz oklavayla isterseniz kavanozla açıp,birbirine değmeyecek şekilde serelim . hafifçe kurusun ( 15 dk kadar) . Daha sonra sırasıyla ilk açtığımız yufkadan başlayarak kesmeye başlayalım ve ince şeritler elde edelim. Nemsiz bir bölgede iseniz örneğin iç anadoluda yaşıyorsanız eriştenizi şerit şekilde kesip güneş gören bir yere serelim. 
Bir gün kuruyan erişteler toplanmaya hazır. Eriştelerimizi bez torbada ve buzdolabının normal bölmesinde saklayabiliriz. Nemsiz bölgede iseniz buzdolabında saklamaya gerek yok.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler