Big Chef-Zeytinyağlı Kabak Sarma

Big chef te yediğim bu enfes ve sağlıklı lezzeti sonunda yaptım. 

Malzemeler 

2 adet orta boy sakız kabağı,1 su bardağı pirinç, 2 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 2 yemek kaşığı  kuşüzümü, 1.5 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Öncelikle çamfıstığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar . Daha sonra pirinç ilave edilir. Kuşüzümü ve baharatlar eklenerek su ilave edilir. Biraz karıştırılarak suyu çektirilir. Daha sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer taraftan kabaklar ince ince uzunlamasına kesilir ve ızgarada pişirilir. İki kabak yan yana konularak uç tarafına bir çorba kaşığı prinçli harçtan koyularak rulo yapılır. Fırında hafif ısıtılarak dereotu ve maydanozla servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık