Saçaklı Poğaça



Sunumu çok şık ama yapması kolay bir poğaça. Misafir kahvaltılarınıza yakışır.

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt ,1 su bardağı sıvıyağ, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 8 su bardağı un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir, siz hamur yumuşak kıvam alıncaya kadar un koyalım)

Yapılış

İlk önce süt ,yağ, yumurta ve yoğurdu kasede yumurta dağılana dek çırpalım. Daha sonra unuda ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru özleşene kadar yoğurduktan sonra üstünü kapatıp ılık bir yerde kabarana kadar bekletelim. 

Hamur dinlenince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın yada yatay şekil verelim .
Yağlanmamış tepsiye dizelim. Birazda tepside karbarması için bekletelim. 
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim
Daha sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 

Poğaçaların ortasını hafif yarım keselim. İçine önce kaşıkla labne yada krem peynir sürelim sonra rende kaşar koyalım. Kaşar labneye yapışıp dökülmeyecektir.
Poğaçamız servise hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler