Kavala Kurabiyesi-Edirne Kurabiyesi

Malzemeler
1 su bardağı iri kıyılmış badem veya Antep fıstığı, 1 yumurta akı, 200 gr tereyağı, 100 gr pudra şekeri, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 1/2 bardak pudra şekeri
Tarif: Unumuzu tavada sararana kadar kavuralım. Ocaktan alıp biraz soğuttuktan sonra derin bir kâseye koyalım. Bademleride sürekli karıştırarak kavuralım ve soğuduktan sonra kâseye alalım. Daha sonra diğer tüm malzemeleride kâseye alalım. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra merdaneyle bir santim kalınlığında açıp bardakla yuvarlak şekilde keselim. Kestiğimiz yuvarlak şekillerin tam ortasindan yine bardakla keserek ay şeklini elde edelim. Kurabiyelerimizi yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Yaklaşık 10-15 dakikada pişiyor. Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler