Ispanaklı Kolay Börek
Malzemeler: 6 adet yufka, Yarım kilo ıspanak, 2 yumurta, 1 cay bardağı yoğurt, 1 cay bardağı sıvı yağ, karabiber, tuz, 2 orta boy soğan,
Yapılışı: Soğanımızı doğrayalım ve yarım cay bardağı sıvıyağla hafifçe kavuralım. Üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağımız, karabiberi ve tuzu katarak kavuralım ve soğumaya bırakalım. Yufkalarımızdan bir yaprağı geniş bir alana serelim. Diğer yandan kalan yağ, süt veya yoğurt ve 1 yumurtayı iyice karıştırarak bir sos karışım hazırlayalım. Bu karışımdan ilk yufkamıza fırça ile sürelim. Yufka ne çok kuru, nede yırtılacak kadar yumuşamış olmamalıdır. 2. yufkayı bu ıslattığımız birinci yufkanın üzerine serelim. Bu yufkanın üstüne karışım sürmeyeceğiz. İki yufkayı birbirine elle yapıştırarak yufkayı 16 parçaya ayıralım ve üçgenlerimizin geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyalım ve küçük sigara böreği şeklini verelim. Diğer 4 yufkayada ayni işlemleri yapalım. Dilerseniz böreklerin ucunu ya suyla ya da kalan bir yumurtanın sarısını ayırdığımız beyazı ile yapıştırabilirsiniz. Börekleri çok az yağ sürdüğümüz fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder