Ayva Tatlısı
Malzemeler: 5 adet orta boy ayva, 2,5 çay bardağı şeker, 2,5 çay bardağı su, 3 tane karanfil,
Süslemek Için: Ceviz, kuru uzum, fındık, incir, kuru kayısı
Hazırlanışı: Kuru üzümlerimizi yumuşamaları için sıcak suya koyalım. Ayvaların kabuklarını soyalım ve her birini ikiye bölerek çekirdek yataklarını temizleyelim. Kabukları, çekirdekleri ve karanfiller ile birlikte yumuşayıncaya kadar bir tencerede haşlayalım. Haşlama suyunu dökmeyelim.
Tencereden aldığımız ayvaları fırın tepsilerine çekirdek yatağı yukarı gelecek şekilde dizelim. Haşlama suyuna şeker koyalım ve ayvaların üzerine dökelim. Ayvalar kızarıncaya kadar fırında pişirildikten sonra üzerlerini ceviz ve kuru üzümle süsleyelim. İsterseniz süslemek için kaymakta koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder