Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler: 4 adet orta boy kabak, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak ( Tercihen yani zorunlu değil) , 2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, Nane, Sumak
Yapılış
Kabakların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Teflon tavada sıvıyağda hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım ocaktan aldıktan sonra tuz ekleyelim. Kabaklar soğuduktan sonra yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve mayonezi ilave ederek karıştıralım. Uzerini sumak ile süsleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık