Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
İlk defa denedim. Tadı muhteşemdi, yiyenlerde bayıldı. Hem de çok sağlıklı.
Malzemeler: 1/2 kg. taze fasulye, 1 kuru soğan, 2 domates, 2 diş sarımsak, 2 orta
boy havuç, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kesme şeker
Yapılış
Düdüklü tencereye önce doğranmış soğanımızın yarısını ve küp küp
doğranmış domatesimizin yarısını döşeyelim. Diğer yandan fasulyelerimizi ayıklayalım
ve yan yan doğrayalım ( resimdeki gibi) ve tencereye domateslerin üzerine döşeyelim
ve doğranmış sarımsaklarımızıda ilave edelim. Daha sonra fasulyelerin üzerine
kalan soğan, domates ve doğranmış havucumuzu ( resimdeki gibi) ekleyelim.
Son olarak tuzu, şeker ve zeytinyağını ekleyelim. Yemeğe hiç su koymamıza gerek
yok. Düdüklünün kapağını kapatalım ve yemeği orta ateşte pişirelim. Tencerenin
düdüğü ötmeye başlayınca düdüğünü indirip 10 dakika daha pişirelim. Ocağın
altını kapattıktan 10 dakika sonra kapağı açalım.
Yorumlar
Yorum Gönder