Erişte

Malzemeler: 5 yumurta sarısı, 1 yumurta, 2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 küçük muskat, alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamına gelene kadar) 

Yapılış: Yumurta sarılarını ve tam yumurtamızı derin bir kâsede mikserle çırpalım. Daha sonra tuz, rendelediğimiz muskat, su, sut ve alabildiği kadar unu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar iyice yoğuralım. Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlendirelim. Hamuru bezelere ayıralım ( 5-6 beze oluyor) ve bezeleri tek tek açalım, masa örtüsünün üzerine biraz un serpelim ve hamurları burada bir saat kadar kurutalım ( birbirlerine değmeyecekler). Kuruyan yufkaları 2,5-3 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Bu şeritleride üst üste koyarak kibrit çöpünden biraz daha fazla kalınlıkta keselim. Geniş bir tepsi üzerinde güneş gören bir yerde 1-2 gün kurutalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık