Kıymalı Çarşaf Börek
Malzemeler: 4
su bardağı un, 1 tatlı kaşı tuz, Tuz, 1/2 su bardağı ılık su, 1 su
bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
İç
Malzeme: 300 gr. Kıyma, 2 yumurta beyazı, 1 orta boy
soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kahve kaşığı kekik.
Yağlamak
için: 50 gr tereyağı, 1 çay bardağı
ayçiçeği yağı, 4 kaşık yoğurt.
Üzeri
için: 1 yumurta sarısı , 4 kaşık yoğurt ve 1 yemek
kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı: Mayamızı
ılık suda eritelim ve hamur için olan diğer bütün malzemelerimizi karıştıralım
ve iyice yoğuralım. Mayalanması için bir yerde dinlendirelim. Diğer yandan iç
malzememizi hazırlamaya başlayalım. Kıymamızı ince ince doğradığımız
soğanımızla 1 yemek kaşığı sıvı yağımızla kavuralım. Yumurta beyazlarımız ve baharatlarımızı
da ilave edelim. Daha sonra mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde
bezeler hazırlayalım. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine
sıvı yağ sürerek yağlayalım. 15 dakika bekleyelim ve her birini yufka
büyüklüğünde açalım. İç malzemesi yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak
şekilde yayalım. Sonra kenarlarından içe doğru kapatarak rulo haline getirelim
ve büyük bir tepsinin ortasından başlayarak tepsiyi dolana kadar bütün
yufkalarımızı rulo şeklinde birbirini takip edecek şekilde dolayalım. Üzerine
yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımımızdan sürelim. 180-200 derecede
pişirelim. Sıcak servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder