Kıymalı Çarşaf Börek


Malzemeler: 4 su bardağı  un, 1 tatlı kaşı tuz, Tuz, 1/2 su bardağı ılık su,  1 su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı  sıvı yağ,

İç Malzeme: 300 gr. Kıyma, 2 yumurta beyazı, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kahve kaşığı kekik.

Yağlamak için:  50 gr tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 4 kaşık yoğurt.

Üzeri için: 1 yumurta sarısı , 4 kaşık yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Yapılışı: Mayamızı ılık suda eritelim ve hamur için olan diğer bütün malzemelerimizi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Mayalanması için bir yerde dinlendirelim. Diğer yandan iç malzememizi hazırlamaya başlayalım.  Kıymamızı ince ince doğradığımız soğanımızla 1 yemek kaşığı sıvı yağımızla kavuralım. Yumurta beyazlarımız ve baharatlarımızı da ilave edelim. Daha sonra mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine sıvı yağ sürerek yağlayalım. 15 dakika bekleyelim ve her birini yufka büyüklüğünde açalım. İç malzemesi yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak şekilde yayalım. Sonra kenarlarından içe doğru kapatarak rulo haline getirelim ve büyük bir tepsinin ortasından başlayarak tepsiyi dolana kadar bütün yufkalarımızı rulo şeklinde birbirini takip edecek şekilde dolayalım. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımımızdan sürelim. 180-200 derecede pişirelim. Sıcak servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler