Fırında Tahin Helvası


Malzemeler; 1 kg sade helva , 3 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tane limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay bardağı ceviz.
Yapılış: Tüm malzemeler kıvamı kek hamuru olacak şekilde blenderdan geçirilir. Fırına dayanıklı kaselere 1 cm kalınlığında paylaştıralım, üzerine cevizlerimizi dizelim  ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 5- 6 dakika pişirin, sonra ızgara bölümüne alın ve 5- 6 dakika da orada üzerlerinin kızarmasını sağlayın. Servisi helvalarımız sıcakken yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık