Kakaolu Islak Kurabiye-Browni Kurabiye
Muhteşem bir
kurabiye. Namı diğer browni kurabiye. Çocuklar basta olmak üzere herkes bayıldı
bu kurabiyeye. Hatta hafta sonu katıldığım kursa da yapıp götürdüm. 1 tane bile
artmadı. İnşallah yakın zamanda kakaosuz halini de deneyeceğim.
Malzemeler; Üç Yemek Kaşığı
kakao (25 gr. kakao), 1/ 2 paket margarin, 1 yumurta, Bir çay bardağı toz
şeker, Bir çay bardağı sıvıyağ, Bir paket kabartma tozu, Bir paket
vanilya, 3 su bardağı un
Şerbet
Malzemeleri: 1,5 çay bardağı şeker, 1,5 çay bardağı su
Üzerine: Hindistan
cevizi veya toz antepfıstığı
Yapılış: Önce
şerbetimizi hazırlayalım; Şerbet malzemelerindeki şekerimizi ve suyumuzu
karıştıralım ve karışımı ocağa alalım, kaynayana kadar ocakta dursun kaynamaya
başladıktan sonra beş da daha ocakta dursun sonra ocaktan alalım ve
soğumaya bırakalım.
Diğer yandan
kurabiyemizi yapmaya başlayalım. Geniş bir kaseye önce yumurtamızı kıralım
ve iyice çırpalım sonrada diğer tüm malzemelerimizi ilave edelim ve iyice
karıştıralım. Kurabiye hamuru kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar
alalım ve elimizde yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Kurabiyelerimizi önceden
ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim ( Yaklaşık
20-25 dakika). Kurabiyelerimiz sıcakken soğumuş şerbetimizin içine batırıp
hemen çıkartalım ( 20 sn.), servis tabağına dizelim ve üzerini hindistan cevizi
yada Antep fıstığı ile süsleyelim. Soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder