Yiyeceklerin Besin Değerlerini Nasıl Koruyabiliriz

Hazırladığınız yiyeceği bir kaç gün sonra yemeyi planlıyorsak buzluğa koyabilirsiniz. Ancak bazı sebzelerin dokusu dondurulduktan sonra değişmektedir. Bu nedenle dondurduğunuz bazı sebze ve meyvelerin dalından yeni kopan sebze ve meyvelerle ayni görüntüde olmasını beklemeyin.

Konserve meyve ve sebzelerin besin değerleri besin değeri azalmaktadır. Su, meyve suyu ya da şurup içinde bekletilen meyvelerde besin değerlerini büyük ölçüde yitirirler. 

Organik sebze ve meyvelerin kabuklarınıda yemeyi ihmal etmeyin. Meyve ve sebzelerin besin değerleri kabuklarında saklıdır. Organik olmayan meyve ve sebzelerin kabuklarını özenle yıkayın. Portakal ve mandalina gibi meyvelerin kabuklarını bol su ile yıkayın. Portakal ve mandalina gibi meyvelerin kabuklarında bulunan toksik maddeler, kabuk soyma esnasında meyvelerin içine isleyebilir. Bu nedenle meyveyi yıkadıktan sonra ellerinizi tekrar yıkayın ev meyveyi soymaya başlayın.

Meyve ve sebzeleri, yemeden bir kaç dakika önce yıkayın ve soyun. Meyve ve sebzeleri sofraya oturmadan 2-3 saat önce yıkar, soyarsanız besin değerinin bir kısmını yitirmiş olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler