Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

11 Haziran 2013 Salı

Mercimekli Börek


Malzemeler: 5 yufka
İç harcı: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy soğan, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kimyon, pul biber, tuz
Sos için: 1 cay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı, Yarım cay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimeği biraz diri kalacak şekilde haşlayalım. Soğanlarımızı incecik doğrayalım ve bir tavada sıvıyağla kavuralım. Daha sonra mercimeğimizi de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Ocaktan alınca baharatları ekleyelim. Sos için tüm sos malzemelerini bir kâsede kaşıkla iyice karıştıralım. Yufkalarımızın birini duz bir zemine alalım ve yufkayı 8 üçgene bölelim. Üçgenimizin birini alalım ve üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve yoğurt karışımından surelim ve geniş tarafına harçtan koyarak silindir seklinde veya sigara böreği gibi saralım. Ayni işlemi yufkalar bitinceye kadar yapalım. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim. Böreklerimizi hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder