Piyaz



Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye, 2 adet soğan, 2 adet çarliston biber, 2 adet domates, 1 kırmızıbiber, 1/2 adet limon, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, sumak
Yapılış: Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatalım, ertesi gün yıkayalım ve düdüklü tencerede haşlayalım. Daha sonra suyunu süzelim ve genişçe bir kaba koyalım. Bir kâsede limon suyunu, sirkeyi ve zeytinyağını karıştıralım, sonra bu karışımı fasulyelerimizle karıştıralım yarım saat kadar bekletelim ki iyice özleşsinler. Daha sonra soğanlarımızı nasıl isterseniz ister ince ince, isterseniz halka halka doğrayalım ( Benim midem çiğ soğandan rahatsız olduğu için soğanları çok azda kavurup koyuyorum bu şekilde de çok güzel oluyor ve fasulye ile karıştıralım. 

Daha sonrada yeşil çarlistonlarımızı ve domatesleri doğrayalım ve piyazın etrafına dizelim. Kırmızı biberide küçük küçük doğrayalım ve piyazın ortasına serpiştirelim. Sumakla süsleyip servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler