Maden Sulu Peynirli Börek

Maden suyunun verdigi kıvama inanamayacaksınız
Malzemeler: 5 adet yufka, 1 küçük margarin, 3 adet yumurta, 1,5 sise maden suyu, 250 gr. beyaz peynir, Maydanoz, dereotu, üzeri için çörekotu veya susam

Yapılışı: Geniş bir kaba yumurtamızı, erittiğimiz yağımızı koyup karıştıralım. Daha sonra 1,5 sise maden suyunuda ekleyelim. Diğer yandan peynirli içimizi hazırlayalım: Maydanozumuzu incecik kıyalım ve peynirimizle harmanlayalım. Fırın tepsimizi çok az yağla yağlayalım. Tepsimize yufkamızın birini kenarlardan sarkacak şekilde yayalım. Diğer yufkaları ikiye keselim. Yarım yufka karışıma batırıp tepsiye yayalım. Aralara peynirli içten koyalım. Diğer yufkalarıda harca batırıp tepsiye serelim. En üstünede harçtan sürdükten sonra çörekotu serpelim.170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcakken keserek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler