Haşlanmış İçli Köfte

Haşlanmış içli köfte hem çok sağlıklı hem de leziz. Güneydoğu Anadolu’muzun muhteşem lezzetlerinden. Kurban bayramı evimizin vazgeçilmezlerinden

Malzemeler: 1,5 su bardağı aşurelik buğday ( yoksa 1 su bardağı irmik) 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur, Yarım kilo yağlı dana kıyma, 4 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 cay kaşığı karabiber, 1/2 demet maydanoz, 1 çorba kaşığı salca, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz

Yapılış: Soğanımızı ince ince doğrayalım ve 2 yemek kaşığı sıvıyağımızda iyice kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymamızıda ilave edelim ve iyice kavuralım, indirmeye yakın tuzumuzu, incecik doğranmış maydanozumuzu, karabiberimizi ekleyelim bunlarla da biraz kavurduktan sonra ateşten indirerek soğumaya bırakalım. Aşurelik buğdayımızı 1 gece suda ıslatalım. 1 gün sonra iyice yumuşayana kadar pişirelim. Bulgurumuzu iyice yıkayalım ve sıcak aşurelik buğdayla karıştıralım. Biraz bekleyelim özleşsinler, tuzda ekledikten sonra iyice yoğuralım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle hafifçe acar gibi yapalım içine bir tatlı kaşığı kadar soğumaya bıraktığımız kıymalı harçtan koyalım ve kapatarak yuvarlayalım. Genişçe bir tencerede tuzlu su kaynatalım ve köftelerimizi bu suya atarak haşlayalım. Pişen köfteleri servis tabağına alalım. Üzerine Ayçiçek yağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirerek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler