Gavurdağı Salatası

Türk mutfağının bence en güzel salatalarından biri. Kebap yanına da en çok yakışan salata. Güneydoğu mutfağı yapan restoranlarda mutlaka yemeniz gereken bir salata
Malzemeler:4 dal maydanoz, 4 dal taze soğan,  1 küçük salatalık, 1 küçük turp, 1 soğan, 4 domates, 1-2 dal taze nane, 1 cay bardağı ceviz, zeytinyağı, nar eksisi
Yapılış: Soğanımızı, salatalığımızı ve domatesimizi doğrayalım ve kâseye alalım. Sonra taze soğan, maydanoz ve taze naneyi de incecik doğrayarak diğerlerine ekleyelim. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra salatayı servis tabağına alalım. Üzerine iri kırılmış ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi serpelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler