Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

29 Nisan 2012 Pazar

Çerkeztavuğu

Malzemeler: 1 adet bütün piliç, 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, 6 diş sarımsak, 4 ince dilim bayat ekmek, 2 su bardağı ceviz içi,  1 tatlı kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı pul biber yoksa salça , tuz
Yapılış: Piliçimizi iyice yıkayalım ve 3 su bardağı su ve tuz ile kısık ateşte 35-40 dakika haşlayalım. Pilicimizi tencereden alalım ve biraz soğuyunca tel tel didikleyelim. Etimizi geniş bir kaba koyalım. Diğer yanda sarımsaklarımızı soyalım. Ekmek dilimlerimizin kenarlarını çıkartarak iyice ufalayalım,  cevizimizi ve soyulmuş sarımsaklarımızıda ekleyerek robatta çekelim daha sonra yoğurdumuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Kasemizdeki tavuk etimizin üzerine yoğurt karışımımızı dökelim. Son olarak tavamızda sıvı yağımızı pul biberimizle kızdıralım ve yoğurt tavuk karışımımızın üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder