Çerkez Tavuğu

Malzemeler: 1 adet bütün piliç, 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, 6 diş sarımsak, 4 ince dilim bayat ekmek, 2 su bardağı ceviz içi,  1 tatlı kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı pul biber yoksa salça , tuz
Yapılış: Piliçimizi iyice yıkayalım ve 3 su bardağı su ve tuz ile kısık ateşte 35-40 dakika haşlayalım. Pilicimizi tencereden alalım ve biraz soğuyunca tel tel didikleyelim. Etimizi geniş bir kaba koyalım. Diğer yanda sarımsaklarımızı soyalım. Ekmek dilimlerimizin kenarlarını çıkartarak iyice ufalayalım,  cevizimizi ve soyulmuş sarımsaklarımızıda ekleyerek robatta çekelim daha sonra yoğurdumuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Kasemizdeki tavuk etimizin üzerine yoğurt karışımımızı dökelim. Son olarak tavamızda sıvı yağımızı pul biberimizle kızdıralım ve yoğurt tavuk karışımımızın üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler